dissabte, 11 de gener del 2014

Súrianella a la Xampminyons de Solsona

El passat dia 4 de gener es va disputar la Xampminyons de la Demarcació de la Catalunya Central a la zona poliesportiva de Castellar de la Ribera, a les afores de Solsona.
Aquest esdeveniment “esportiu” és una gran trobada per tots aquells i aquelles caps de la demarcació central que tenen ganes de passar una bona estona i conèixer als companys dels pobles veïns. L’esport va ser l’excusa perfecte per poder-nos trobar i poder gaudir de les diferents activitats preparades pels caps del cau de Solsona, l'AEiG Pare Claret, i del fabulós dinar que ens van preparar els Pioners i Trucs d’aquest agrupament.
Des de Súria vam pujar 4 representants, amb la maleta de la motivació ben plena, amb moltes ganes de gaudir d’un matí diferent de dissabte, la Maria Vila, en Carles Moyano, l’Alba Cano i l’Antoni Anguita vam ser els valents.
Com que no èrem suficients per formar un equip, ja que necessitàvem ser 10 integrants per equip, vam decidir escoltar “ofertes” d’altres caus per agrupar-nos amb ells. Les ofertes milionàries van venir del cau d'Igualada, del de Calaf,  de l'AEiG Antoni Gaudí de Manresa i... de GIRONELLA, l'AEiG Sebastià Montraveta! La colla d’arreplegats que venien de les terres berguedanes són els que més ens van saber convèncer. 
Vam decidir que ens diríem SÚRIANELLA per integrar els noms de Súria i Gironella al mateix nom i així ser tots un. Sebastià Ros o Joan Montraveta també van ser presents en la pluja d'idees. 
El deu ideal vam ser l’Ignasi, la Gemma, L’Eulàlia, en Roc, en Joan, la Núria i els quatre suriencs.

El dream-team!

El primer partit al que vam jugar del tipus col·laboració – oposició, al qual mai havíem jugat abans i el qual ens va encantar va ser el joc de l'ampolla. 
Aquest joc consisteix en fer tirar l’ampolla rival (plena d’aigua) amb una pilota i, pel contrari, que l’equip rival no et buidi la teva. Amb uns aparellaments no gaire nets i molt manipulats (...ehem...) ens va tocar jugar contra Solsona, l'equip amfitrió i favorit per la preparació física dels integrants del seu equip, tota la contrària a la dels nostres intergrants...
Al principi, ens va costar molt, fins i tot, trobar el crit de guerra, però mica en mica ens vam divertir més i més i al final vam aconseguir, amb molt de patiment, plantar cara al millor equip. El crit va quedar així: SÚRIA-NELLA, SÚRIA-NELLA, SÚRIA-NELLA-NELLA NELLA i ja està!
En el segon partit de l'ampolla el vam jugar contra el grup creat a partir dels caus de Calaf i de Moià on ens disputàvem el quart i el tercer lloc. El partit va ser una mica més igualat, tant per la capacitat com per la motivació i les ganes de passar-s’ho bé. Súrianella va quedar en la tercera posició! De quatre! Súper-orgullosos!
El segon joc que vam fer va ser un joc individual, el de llançar l'espardenya. Consisteix en llançar la teva pròpia sabata el més lluny possible, però aquest llançament es fa d’una manera molt específica: el cos orientat mirant cap a on s’ha de llançar la sabata, cames obertes, amb l’ajuda del braç fas passar la sabata per sota les cames i per sobre l'esquena. La sabata ha d'anar el màxim lluny i en la direcció cap a on es mira, activitat molt perillosa si estàs al costat d'algú sense punteria ni coordinació!. En aquest cas la representació surienca no va poder passar de la primera ronda eliminatòria... Ens va quedar clar que faltava pràctica. Gironella va prosperar una mica més!
Al final d’aquests dos jocs vam anar tots i totes corrents a per les butifarres que ens havien preparat per dinar i tots junts vam anar a seure a petar la xerrada, menjar i poder conèixer més a altres caps dels diferents caus i poder comentar les jugades.
Al final els Suriencs vam haver de marxar, però per la tarda la cosa encara continuava amb grans partits de futbol.
Estem molt contents d’haver jugat a Solsona ja que activitats com aquesta són les que et fan viure el cau des d’una altre perspectiva. No passa gaire sovint quan les activitats es preparen soles i ets tu qui has de gaudir. En aquests esdeveniments on et trobes amb altres caps parles amb altres persones que, com tu, comparteixen el pensament escolta i, sobretot, el viuen i és un fet que et dóna motivació i idees per treballar al cau amb els nens. Ens apuntem amb marcador el joc de l'ampolla!
Per acabar, volem agraïr molt al cau de Gironella, l'AEiG Sebastià Montraveta, per deixar-nos jugar amb ells i poder fer una bona pinya i un bon dream-team. També estem molt contents de poder compartir moments únics amb altres caps de diferents caus de la Demarcació i que, gràcies a aquestes activitats, ens podem trobar.

Maria Vila, Carles Moyano, Alba Cano i Antoni Anguita

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada