diumenge, 21 de setembre del 2014

LES AVENTURES D'ESTIU DELS CASTORS I ELS LLOPS!

Aquest cop, vam fer estada a Argençola, un petit poblet a prop d'Igualada i allà hi vam estar acampats durant 5 fantàstics dies! Tot pintava molt emocionant, dues branques plenes de nens il·lusionats, en un mateix campament.

Sabent que aquest any la NASA ens havia escollit per formar part del seu projecte internacional de petits aspirants, haviem d'estar molt atents a tot el que allà podia passar, ja que era al Campament on acabariem de demostrar tot allò que haviem après durant l'any.

Tothom va col·laborar en el muntatge del camp, i quan diem tothom també volem dir els pares!, un pilar molt important en aquestes unitats, als quals els hi donem les gràcies per l'ajuda que hem rebut any rere any. Des dels castorets de primer any fins als llops més grans, van muntar les tendes on passariem les nits d'aquells dies, col·laborant entre ells i ajudant-se elsuns als altres.

Quan ho vam tenir tot apunt va ser el moment de posar en marxa tots els projectes, de repartir tasques, aprendre a ajudar-nos i organitzar la convivència durant els Campaments, ja que per a molts, erens els primers campaments d'estiu al cau.
Tots els dies teniem activitats on apreniem i recordavem coses relacionades amb la cura del medi ambient, la societat, el reciclatge i moltes d'altres coses que ens feien reflexionar sobre com voliem que fós el nostra planeta, fins al punt que cada nen i nena va poder frabricar el seu propi planeta en miniatura, que després es van endur cap a casa.

Entre mig de les activitats també vam tenir temps per la caminada, i quina caminada!! Més de 5 km, que vam fer tots junts, on vam a prendre a gestionar l'aigua de les cantimplores i a ser pacients i reflexius, a animars als companys que estaven cansats de caminar i a observar l'entorn natural que ens va acompanyar al llarg del recorregut.

Van ser uns dies on ens vam acabar de coneixer, on els més petits es van fer una mica més grans, i on els grans ens van demostrar que estaven preparats per passar de branca aquest pròxim any. La cooperació de tots els nens i nens juntament amb els caps, van fer que gauíssim d'uns dies molt emocionants, que ens han aportat un munt de coses positives.

Com ja és tradició, els campaments es van finalitzar amb un dinar de cloenda amb tots els pares, mares, nens i caps allà al campament, on els nens van ensenyar als pares tots allò que havien descobert aquells dies.

La valoració dels caps és molt positiva de cara als nens i a les activitats, sempre aprenem tots de tots i com sempre, tot pot ser millorat any rere any.

Així ens despedim de l'estiu i donem la benvinguda al nou curs, que esperem que sigui igual o més enrriquidor i apasionant que l'anterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada