dissabte, 14 de desembre del 2013

Els Trucs participem en la millora de Súria

Fa dues setmanes, els Trucs vam participar en el projecte de millora de Súria activat per la plataforma del procés constituent a Catalunya. Deixant al marge la nostra opinió sobre aquest manifest, vam creure important col·laborar en aquest projecte que té com a finalitat millorar la vila surienca. Així doncs, vam ser recollits per una furgoneta a la plaça de la Serradora que ens va deixar al bosc de Reguant. Allà se’ns va destinar la neteja del pont, és a dir, desembossar el tap d’ampolles, plàstics i brutícia en general que provocava l’estancament de l’aigua.
Per realitzar aquesta neteja se’ns va dotar d’un material força peculiar: una xarxa que quedava al revés la tiressis com la tiressis, un rotllo de cordill verd, guants de jardineria i posteriorment una galleda i un pal de fregar.
Només arribar vam rescatar una galleda foradada que ens va servir de xarxa per pescar d’altres deixalles. Amb l’enginy que mica a mica vam anar guanyant, vam millorar els estris de pesca, en vam inventar de nous, també ens vam arriscar a caure al riu, que en un primer moment semblava un terra ple de deixalles, i d’altres peripècies vam aconseguir treure més de tres bosses d’escombreries plenes principalment d’ampolles de plàstic.
Realment va ser una tarda entretinguda tot i el fred que feia, que després de dues hores llargues de treball, va fer que no notéssim cap extremitat del cos. Després d’aquella intensa vetllada de pesca, ens tornaren a portar a la plaça de la Serradora per mostrar “els tresors recollits” juntament amb els altres col·laboradors del projecte que havien anat per diferents indrets de la vila. Al acabar la foto de família, alguns dels trucs es van quedar a la xerrada posterior i els altres van marxar per evitar el procés de congelació imminent.

En definitiva, la primera actuació dels Trucs en aquest curs 2013-2014 va ser totalment positiva i anecdòtica, complint gran part dels objectius d’aquesta branca: Self, The others, Society i Nature, entre d’altres.

Els Trucs

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada