dimecres, 4 de desembre del 2013

Els Castors i les Fures i els Llops i les Daines ens expliquen que fan aquest curs!

Aquest any els Castors i Fures i els Llops i les Daines som una novetat! Perquè...
Perquè aquest any hem agrupat les dues unitats! 

Ens hem aventurat a crear un nou projecte d’unió de les dues unitats durant aquest any, ja que la branca de C/F, va començar amb la participació de 6 nens i nenes i 3 caps, i vam valorar la possibilitat d’unir-nos amb la unitat de LL/D que va començar amb un volum de 19 nens i nenes i 4 caps. 

Cal dir, que un mes després hem augmentat la nostre família i ja som 8 castors i 21 llops, i per tant, amb la unió de les dues branques tenim 29 nens i nenes i 7 caps! Estem molt contents!

Quin eix d’animació tenim aquest any?

Aquest any, ens va arribar una carta provinent de la NASA i amb aquesta, un vídeo de presentació on la subdirectora de la NASA, ens va explicar quina era la missió que s’encarregava als nostres castors i llops. Tots vam quedar molt sorpresos, però fins i tot ens van enviar els nostres carnets d’Aspirants a la NASA, tant als nens com a les caps, ja que tots formem part del Projecte d’Ajuda al Planeta Terra. Treballarem amb grups de 6 o 7 nens de manera que tothom pugui participar i aportar el seu petit gra de sorra de la millor manera possible. 

Cada setmana ens arriba una carta des d’Estats Units, amb el tema que hem de treballar i l’activitat que hem de fer per poder seguir dins el projecte, i ens ho expliquen a través de vídeos i cartes. Cada grup va haver de crear el seu espai dins el cau, on hi tenen el seu propi mural que han decorat com ens van demanar els de la NASA, amb motius relacionats amb l’espai, com estrelles, planetes, etc. Al mig del mural, cada grup tindrà un coet dibuixat i després de superar les activitats de cada dissabte, donarem a cada grup una peça per posar al coet, de manera que de mica en mica veurem com anirem superant els dissabtes mirant cada mural. 

Aquesta setmana hem treballat l’escalfament de la Terra, i després de veure un vídeo i saber què coneixem sobre el tema, hem plantat unes llavors, que simbolitzen la necessitat d’espais verds i la disminució de gasos que perjudiquin el nostre planeta. També simbolitza la responsabilitat d’haver de cuidar aquella llavor fins que es transformi en una planta i cuidar-la igual que hem de fer amb el nostre hàbitat. Cada grup va plantar la seva llavor en un test i la van sortejar entre els membres del grup que la volien cuidar a casa. 

Després de cada cau, dos representants de cada grup seran gravats mentre expliquen què han fet i què han après però sense que els caps siguem davant, així podem explicar-ho de la manera que els hi vingui de gust i de manera improvisada. Aquests vídeos els rebran a la NASA i en faran un recull per saber com estem fent la feina al nostre cau. Ja tenim els primers vídeos, i és molt divertit, en surten coses molt interessants! 


Les caps de la unitat tenim moltes ganes que surti bé el projecte del curs i que els nens i nenes gaudeixin de venir al cau cada setmana. És un grup nombrós però amb molt potencial, i creiem que serà un any molt interessant tant pels nens i nenes com per les caps. 
Cada nen i nena té el seu carnet per identificar-se!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada